.

Tuomme esille yhdistyksemme jäseniä ja kysymme heiltä vakiokysymykset, joihin jäsenet saavat itse vastata.

Nimi: Klaus Breitholtz
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/klausbreitholtz/
Paikkakunta: Tampere
Yhteystiedot, +358408250639
Intohimot ja kiinnostuksen kohteet: laskettelu, moottoripyöräily, maastopyöräily, hallitustyö (tutkimus ja käytäntö)

Miten päädyit hallitustyöskentelyn pariin ja miten monta vuotta sinulla on hallitustyö kokemusta?

Vastasin vuonna 2012 Yliopiston ilmoitustaululla olevaan työpaikkailmoitukseen, jossa etsittiin kaupallistamisesta kiinnostunutta henkilöä ja tämä tie vei mennessään: päädyin yliopistolta lähtöisin olevan spin-off yhtiön omistajaksi ja hallitukseen vuonna 2013 kehittämään liiketoimintaa ja kasvattamaan yhtiöstä itsenäisen kansainvälisen yhtiön. Tämän lisäksi olen ollut aktiivisesti mukana myös yhdistysten hallituksissa, kuten nuorkauppakamarissa hallituksen varapuheenjohtajana sekä nuorten hallitusosaajien verkoston Future Boardin hallituksessa. Olen suorittanut myös HHJ-tutkinnon.

Millaisissa hallituksessa olet ollut mukana?

Olen bioteknologiayhtiö Genevia Technologies:n hallituksessa vastaten erityisesti talousasioista, henkilöstöstä ja liiketoiminnan kehittämisestä. Lisäksi olen mukana tj:n roolissa Future Boardin hallituksessa sekä olen ollut aktiivisesti mukana Suomen suurimman nuorkauppakamarin, JCI Tammerkosken hallituksessa. Olen mukana myös Tampereen Hallituspartnerien toiminnassa, johon minut valittiin mukaan heidän historiansa yhtenä nuorimpana jäsenenä. Lisäksi toimin taloyhtiön hyvinkin aktiivisen hallituksen puheenjohtajana sekä varajäsenenä kiinteistösijoitusyhtiön hallituksessa.

Mihin suuntaan haluat kehittyä hallitusosaajana ja millaisiin hallitustehtäviin itse pyrit hakeutumaan mukaan tulevaisuudessa?

Pystyn yhdistämään vahvan kansainvälisen kokemuksen, liiketoimintaosaamisen ja talousasioit yhtiön kannalta merkityksellisellä tavalla. Etsin aktiivisesti uusia hallituspaikkoja ja toiveissa olisikin pystyä hyödyntämään omaa osaamistaan myös muiden yhtiöiden hyväksi. Erityisesti hyvät hallituskäytänteet, digitalisaation hyödyntäminen sekä liiketoiminnan kehittäminen hallituksesta käsin kiinnostavat minua kovasti. Toiveissa on siirtyä hallitusammattilaisuuden suuntaan ja kehittyä hallitusosaajana niin käytännön kuin teoriankin puolelle, sillä teen parhaillaan väitöskirjaa hallitustyöstä Tampereen Yliopistossa. Väitöskirjan aiheena on ulkopuolisten hallitusten jäsenten motivaatio ja motivointi.

Mitä verkostoituminen hallitustyöskentelyn ympärillä on sinulle antanut?

Verkostot ja verkostoituminen hallitustyön parissa on opettanut minulle valtavasti. Myös mahdollisuus jakaa omia kokemuksiaan sekä saada apua muilta, auttavat niin hallitustyön kuin myös liiketoiminnan haasteiden ratkaisemisessa. Suosittelen ehdottomasti olemaan aktiivinen ja tutustumaan muihin hallitustyön tekijöihin.

Mitä muuta elämääsi kuuluu kuin hallitustyö?

Hallitustyöaiheisen väitöskirjan lisäksi olen päivätöissä talousjohtajana bioteknologia-alan yhtiössä sekä toimin Future Boardin toiminnanjohtajana pitäen huolta yhteistyökumppanuuksista sekä yhdistyksen taloudesta. Toimin talvisin myös laskettelunopettajana Mustavuoressa ja Ellivuoressa, joten tekemistä riittää. Lisäksi oma talo Tampereen Ikurissa vaatii aikaa, jonka lisäksi vapaa-aika kuluu kaksipyöräisten parissa: niin ajaen kuin niitä rakentaessakin. 

Jos haluat olla Klausiin yhteydessä ja kuulla lisää hänen kokemuksistaan ja osaamisestaan, niin hänen yhteystietonsa löytyvät tämän sivun yläosasta.